Hajdúszoboszló

2020.07.28

Ma ismételten kemény napunk volt / van.

Vannak esetek amelyek éveken keresztül húzódnak. Általános tapasztalatunk, hogy a hatósági eljárások akkor tudnak gördülékenyen haladni, ha van civil szervezeti kapcsolat. Ha nincs, valahogy megrekednek, vagy el sem indulnak, vagy sajnos az állomány leölésével zárulnak...

Itt hosszú ideig nem történt semmi érdemi. Sajnos a helyzet mára tarthatatlanná vált, sok ember és állat szenvedett éveken keresztül.

Nekünk kb. 3 héttel ezelőtt lett tudomásunk az ügyről. Utánajártunk, a helyi hatóságokkal felvettük a kapcsolatot, és kértük, hogy együtt tegyünk végleg pontot erre az ügyre.

A körülményeket nem lehet visszaadni. Egy átlagos méretű családi ház, az előzetes állomány saccolása alapján 30-40 kutyáról beszéltünk. De mi már megszoktuk, ha ilyen helyre megyünk, dupla létszámmal tervezünk... Hát jól tettük!

Éveken keresztül éltek összezárva, iszonyatos állapotok között ezek a szerencsétlenek. Az ablakból kiáradó szagok csak sejtették azt, ami a végén a házban fogadott minket. Embernek, állatnak egyaránt élhetetlen.

Az "egyszerűbb" munkamenet kedvéért bezártak minden állatot és az ablakon keresztül adogatták ki őket. Egyesével. Valahogy úgy tűnt, nem fogynak el. Csak jött és jött a következő. 30, 40, 50, 60... A szemünk itt már kerekedett, és gőzerővel dolgoztunk a helyek újraosztásán. Aztán lett 70 és még egy, és még 5 borzasztó állapotú cica. Mindenki jelöletlen. Megkapták az egyedi azonosítót, utána hagyhatták csak el az ingatlant, és szállhattak be a boxokba.

Nem, nem fajtakutyák. Egyszerű keverékek, beltenyészet, felnőttek, növendékek, kölykök. Szocializáció hiányosak, vannak köztük látványosan betegek, borzasztóan elhanyagoltak, fekáliával és vizelettel dunsztolt több éves rasztákkal borítottak.. harapósak, kapkodósak, de leginkább megtört lelkű ÉLETEK!

8 szervezet, 71 kutya, 5 cica.

Köszönjük a helyileg illetékes hivatal hozzáállását, a doktor úr munkáját, hogy végre együtt ma ezeket az állatokat kiemelhettük onnan sok év vegetálás után.

A szomszédok talán ma először vehetnek mély levegőt, és talán innentől kezdve tudnak majd újra hinni is.

Nekünk, minden szervezetnek nagyon kell a segítség, erőnkön felül teljesítünk folyamatosan, a mostani mentetteket mindenki a saját oldalán mutatja be majd.

Természetesen megtesszük a rendőrségi feljelentést is, mert mi hiszünk, mert hinni szeretnénk a törvényeink erejében.

Még inkább hiszünk az összefogásban, mert együtt tudunk nagy dolgokat véghez vinni.

Akik ott voltunk:

  • PCAS Állatmentő Egyesület,
  • Állatmentő Szolgálat Alapítvány,
  • Rex Kutyaotthon Alapítvány,
  • Együtt az Állatokért Állatvédő KHE,
  • Ebremény Kutyavédő Egyesület,
  • Vahur Ajka és Térsége Állatvédő Egyesület,
  • NOÉ Állatotthon Alapítvány

és mi, az Eszkuláp Állatvédő Egyesület.

Üzenj nekünk!

© 2022 ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram