Bemutatkozunk

Az Eszkuláp Egyesületről

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület névadója egy kerekesszékes tacskó keverék volt, aki az orvosi jóslatokkal ellentétben nem fél évig és nem szenvedések közepette, hanem öt és fél évig, a legnagyobb boldogságban élhetett gazdája mellett, aki az egyesület elnöke.

Önmagában ez még nem tette volna Eszkit különlegessé, de az, ahogy a korlátaira fittyet hányva, a legnagyobb magabiztossággal ment előre, és az utolsó pillanatig sem adta fel, olyan nyomot hagyott, amelyet üzenetként is továbbvíve használhatunk majd az új szervezet hétköznapjaiban. Tudjuk, hogy nem lesz küzdelemmentes az indulás, hiszen a működés, a mentés feltételeit a semmiből kell kialakítanunk, önkénteseket kell szerveznünk, összecsiszolódnunk, miközben el kell indítanunk a gyűjtéseket is, hiszen a kezdeti években nem lesz lehetőségünk az adó 1%-os felajánlások kényelmében reménykedni, kizárólag a közvetlen adományokra számíthatunk.

Az Eszkuláp Egyesület nem fajtamentő szervezet, kisebb eséllyel bíró kutyákat fog menteni, akik valahogy metszetet képeznek a szervezet névadójával, Eszkuláppal, úgy mint:
  • fekete-cserek,
  • tacskók vagy tacskó keverékek,
  • gyepmesteri telepről érkeznek,...
  • viselkedési problémájuk van,
  • nem egészségesek, orvosi beavatkozásra vagy kezelésre szorulnak,
  • nem rendelkeznek nagy örökbefogadási potenciállal vagy bármi egyéb.
A terveinkről, gyűjtéseinkről, mentéseinkről folyamatosan hírt fogunk adni a https://www.facebook.com/eszkulapegyesulet/ domainen elérhető Facebook oldalunkon, illetve reméljük, hogy hamarosan sikerül az egyesület honlapját is elkészítenünk majd.

Az egyesület örömmel fogadja a segítőket, ideiglenes befogadókat, fuvarosokat, szimpatizánsokat, gyakorlatilag minden segíteni akaró embert, tartsatok velünk a kezdetektől!

Tagnak e-mailben lehet jelentkezni, a tagdíj havi 500 Ft, az első jelentkezőket az októberben esedékes közgyűlés fogadja majd el. Az e-mail címünk az eszkulap2016@gmail.com. Köszönjük!

Üzenj nekünk!

© 2022 ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram