Halál és furcsaságok működésünk ötödik hetében 

2016.11.04

Van olyan, amikor az ember elkésik. Szörnyű átélni, szörnyen nehéz feldolgozni, de ettől még a tény tény marad: nem mindig sikerül időben elhozni egy-egy kutyát ahhoz, hogy valóban esélyt tudjunk neki adni. Barackot a fehérgyarmati gyepmesteri telepről hoztuk el egy héttel az "S.O.S. holnap elaltatják" felhívás után, melyet egy másik szervezet osztott meg. Nem tudtunk tovább várni, mert láttuk a friss képeken, hogy a kutya egyre soványabb annak ellenére, hogy magas vemhes.

Barack egy tündéri, három év körüli keverék kutyalány volt, és sajnos hiába hoztuk el, hiába biztosítottuk számára a biztonságos, meleg környezetet, nem tudtunk rajta segíteni. Hogy mi történt? Megindult a szülés. Barack pedig nem volt elég erős ahhoz, hogy megszülje a kölyköket, de sajnos a műtétet a legyengült test nem élte túl, ahogy a kölyök sem. Az egésznek nem szabadott volna így történnie. Feldolgozhatatlan. Borzalmas. Barack, nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, nem erre tettünk neked ígéretet, amikor végre kiemelhettünk a telep rácsai mögül.

Még egy kutyát hoztunk el ugyanarról a telepről, ahonnan Barackot, őt Vadalmának neveztük el, egy kisebb termetű, spánieles-tacskós jellegű keverék szuka. Mivel tudtuk, hogy a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentése is jelentkezett érte, így megkérdeztük, hogy szeretnék-e átvenni a kutyát. A válasz igen volt, így Vadalma már az ő gondozásukban keresi végleges otthonát. Reméljük, hogy hamarosan meg is találja azt, hiszen fiatal, kedves és egy kis odafigyeléssel nagyon jó társkutyává nevelhető kutyalány.

Lett egy szetterünk is a héten, de az története furcsak fordulatot vett... Sokat tanultunk az esetből, nem is fog előfordulni többé. Benellyt egy tenyésztő hirdette az egyik online hirdetési portálon eladásra. Az egyik önkéntes segítőnk úgy döntött, hogy ő igyekszik előteremteni a kutya vételárát, ha utána át tudja nekünk őt adni a gondozásunkba. Így érkezett meg Benelly, a félénk angol szetter szuka, akit átmenetileg egy panziós helyünkön szállásoltunk el, hogy ivarosan ne kelljen őt kiadni ideiglenes befogadóhoz. A tenyésztő nem volt elégedett az elhelyezéssel, a kutyát visszakérte. Mivel nekünk a legutolsó dolog, amire szükségünk van, egy olyan kutya, akit valaki magáénak érez, Benelly "visszaköltözhetett" a tenyésztőhöz. Valójában azóta már tudjuk, hogy nem oda költözött, hanem egy másik szervezethez, aki egy másik, nem szetter kutyát is átvett tőle... Mindenesetre ha másra nem volt jó a dolog, az ember biztosan tanult belőle: nem csak a tenyésztőről persze.

EvetkeGazdisodásokról is hírt adhatunk, ez pedig nagyon jó dolog, hiszen egy hónapnyi idő még szinte semmi a működés területén, mégis sikerült már egy-egy kutyánkat családban elhelyezni. A héten Evetkét látogatták meg újra a múlt heti érdeklődői, és szerencsére a közös séta annyira jól sikerült, hogy Evetke át is költözött új otthonába.

SurranóSurranót is felkereste egy nagyon szimpatikus pár, miután rendben átesett az ivartalanításon, esetükben egyedül a meglévő, szintén fekete, saját kutyájuk véleménye volt a mérvadó, de neki is bejött a mi határvadászunk, így Surranó már új otthonában tölthette a hétvégét. Ideiglenes befogadója igazán jó ómen, hiszen nála volt Pimpa, majd most Surranó, de mindketten rekord gyorsasággal gazdisodtak is, miután hozzákerültek. Köszönjük neki a gondoskodást!

RiadóláncRiadólánc ugyan még nem gazdis, de fuvaros segítője és önkéntes menedzsere elvitte őt megtrimmelni. Köszönjük Winkler Vikinek, a Szveti Kutyakozmetika tulajdonosának, hogy személyesen ő vette kezelésbe ezt a szőrmókot, hogy az első kozmetikai kezelése ne legyen számára rossz élmény. A szépülés után ideiglenes befogadó jelöltek látogatták, és Riadólánc el is költözhetett hozzájuk, hogy ott várja a végleges gazdi felbukkanását.

HadtápÚgy volt, hogy Hadtáp is ivartalanításra megy, de az M0-ás elkerülőn történt baleset miatt sajnos nem ért oda a tervezett időpontra. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem is fog átesni a beavatkozáson, de talán addigra felbukkan az a gazdijelölt, aki boldogan várja majd az ő kis szomorú szemű kutyalányát a műtét után. Ugye, így lesz?

EszkimóHamarosan Eszkimó is mehet ivartalanításra, illetve a farkát is plasztikáztatni kell majd, mert a farka vége nemes egyszerűséggel leesett. Ideiglenes befogadója meglehetősen meglepődött a történteken, de szerencsére komolyabb baj nem történt. Valószínűleg a balesetben sérült meg annyira a farkincája, hogy gyakorlatilag elhalt, de mivel mindenki a medencéjére és a lábára koncentrált, így ez a rész kezeletlenül maradt. Szerencsére Eszkimó szépen elkezdte használni a lábait, óvatosan gyalogol, szépen mozog. Hamarosan tökéletes kutyalány lesz belőle. Ő is gazdára vár még, ha valaki beleszeretne ezekbe a csodálatos szemekbe, ne habozzon írni!

LexiLexi 15 éves, süket és rosszul lát, nem szobatiszta. Ezek együttesen nem nagyon helyezik őt az esélyesek közé, de ettől még mi nagyon szeretjük őt, ideiglenes befogadói pedig mindenben a gondját viselik. A héten ellátogatott az állatorvoshoz egy vérvizsgálatra és egy székletvizsgálatra, mert valahogy nem rendeződött a végtermék, mindig hígabb maradt, ha a rizs kikerült az étrendjéből. A jó hír, hogy Lexinek semmi baja, a székletminta mindenféle parazitától, baktériumtól vagy egyébtől mentes volt. A vérképe a korának megfelelő, a kora pedig, mint tudjuk, elég magas ahhoz, hogy az egyes szervekben már legyen vérképileg is azonosítható kiugrás.

Védenceinkről az  e-mail címen lehet érdeklődni. Ha valaki tagnak szeretne jelentkezni, ideiglenes befogadón lenne vagy más módon segítené a munkánkat, szintén ezen a címen érdeklődhet.

Működésünket teljes mértékben adományokból kell finanszíroznunk. Minden forint, legyen az akár csak kevéske is, nagyon sokat számít. Utalni a Magnet Banknál vezetett 16200223-10054165 számú számlánkra lehet. A befolyó összeget teljes egészében védenceinkre fordítjuk. Köszönjük!

Üzenj nekünk!

© 2022 ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram