Mackó

Mackó a 18. kerületből származik, kertes házban élt. Idős gazdák mellől került az Illatos útra, sétáltatott kutya volt. Nagy termetű, felnőtt kan.
Territoriális kutya, a területét őrzi. Sétálni szeret és tud is. Nem szereti, ha megfogják a nyakörvét vagy beszorítják. Kedveli a futást, van mozgásigénye.
A többi kutyával nem kompatibilis, domináns. A gazdáját szeretni fogja, de nem ő lesz a porta barátságos kedvence a vendégek számára, idegenekkel bizalmatlan (értsd: bedarál, ha engedély nélkül belépsz a portára), a területét pedig őrizni fogja.
Tréner már korábban is foglalkozott vele, ennek egyik legfontosabb eleme volt a dominancia kezelése, illetve hogy ne féltse a fejét. Étellel könnyen motiválható. Nála a pozitív megerősítés működik. A hát/fej/nyak részek érintésével nincs kibékülve, ez feltételezhetően mind korábbi traumák nyoma, nem finomkodhattak vele, hogy kompenzálják a méreteit.
Mackóval most is tréner foglalkozik, mert idegenekkel agresszív, őt rajongva szereti. Fajtájából is fakad, kuvasz keverék, de nem is foglalkoztak vele korábban. Kontrollálatlanul élt. Nehéz pótolni, ami kimaradt anno, de nem lehetetlen.
Erős, a megtartása is fizikumot igényel. Ő maga is inkább férfi párti. Ismerkedésre szükség van az örökbefogadása előtt. Kertes házba, de bejárással költözne, mert amúgy meg gazdifüggő, ragaszkodó kutya.

Ha segítenétek Mackó költségeiben, azt megköszönjük:

Eszkuláp Egyesület

Magnet Bank

16200223-10054165

"Mackó"

PayPal: eszkulap2016@gmail.com

IBAN: HU 45 1620 0223 1005 4165 0000 0000

BIC: HBWEHUHB

Mackó oltva, ivartalanítva, chippel ellátva és szívféregre szűrten fogadható örökbe, kertes házba, lakásba bejárással.

Sorszám
2020/287
Fajta
kuvasz jellegű
Nem
Kan
Méret
Nagy
Született
2015.08.08.
Kor
Középkorú (6-10)
Származási hely
FÖRI, Budapest
Bekerülés időpontja
2020.10.15.
Gazdi státusz

Örökbefogadnád véglegesen vagy ideiglenesen?
Írj nekünk!
Nem vagy biztos benne?
Tudj meg többet az örökbefogadásról!
Örökbefogadás

Üzenj nekünk!

© 2022 ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram