Grátisz

Grátisz, egy érdeklődő, vidám tacskó - terrier keverék srác, aki a náluk töltött ideje alatt a lánc végéről levett, félős, támadó roncsból egy kimondottan kedves, kéz alá simuló ebbé gyúrta ki magát.
Civil állatvédők szedték le anno a láncról, és eleve gazdához készültek vinni, csak ott mégsem tartottak rá igényt. Félelmi agressziós volt, harapott. A láncon töltött idő alatt azt tanulta szegény, hogy ha már elszaladni nem tud, harapással / vagy azzal való beijesztéssel / védekezhet. Ez erősen beégett a tudatába, ám szerencsére meggyőzhető volt arról, hogy a változtatás neki is előnyökkel szolgál.
Az előéletéből származó félelmei sokáig előbukkantak, egy alkalommal a kennelében álló partvistól bepánikolt, és összevissza verte magát. Ekkor sérült meg az egyik szeme, amelyre aztán később nem látott, és cseppenteni sem hagyta, ezt a szemet el kellett távolítani.
A kényszerhelyzetekt nem csipázza, a neki diszkomfortos szituációkban odakaphat, viszont már meggyőződés nélkül teszi ezt. Amúgy meg egy túláradóan kedves srác, simul az emberhez, egy szeretnivaló kis mókus.
Feltételezhető, hogy szökött - valami szórakozás után kellett néznie, ha már nem foglalkoztak vele normálisan, emiatt is kerülhetett anno láncra - innen meg már ismerős a sztori. Kötődésre képtelenül jött, mára ezt megtanulta, és akiket ismer, azokkal akár stresszes szituációban is cuki, jóarc. A hátsóját még kicsit félti, nem is engedi bárkinek, hogy emelgesse.
Grátisz egy kedves, aktív, apportos és energikus kutya, akinek a megfelelő foglalkozás és mozgás mellett eszébe sem fog jutni - mondjuk - szökni. Kiváló társa lehet valakinek, aki nem fél és nem sajnál energiát rakni a kapcsolatukba.
Rengeteget alakult, és egy igazán szerethető, játékos kiskutya lett, aki más kutyákkal szoktatás után gyönyörűen kijön, az embereket pedig nagyon szereti. Nem bámulatosak az állatok? Ilyen élettapasztalatok után is szeretik az embert..
Sétálni, kirándulni nagyon szeret, hosszabb távokra is szívesen indul. Futni is tud és kutyás sportokra is alkalmas. Terrierként remek orral bír, élvezettel vág neki szaglászós, keresgélős feladatoknak.
Grátisz ismeri a lakásban élés szabályait, szépségeit, a kényelmet is tudja értékelni.
Olyan rutinos gazdit keresünk, aki az aktív, vidám kiskutyának tartalmas életet és nyugalmat is biztosít majd, akinek örömet okoz majd a vele való foglalkozás. Türelem és kutyaiskola látogatása is kívánalom, főleg annak érdekében, hogy a gazdi megértse a fiút. Meg amúgy is.

Tárgyi adományból köszönettel fogadnánk számára:

- Astaxantin kapszulát,

- az Energy-Vet szemet támogató csomagját.

Ha segítenétek Grátisz költségeiben, azt megköszönjük:

Eszkuláp Egyesület

Magnet Bank

16200223-10054165

"Grátisz"

PayPal: eszkulap2016@gmail.com

IBAN: HU 45 1620 0223 1005 4165 0000 0000

BIC: HBWEHUHB

Ideiglenes befogadókra is nagy szükségünk van. Jelentkezni, bővebb információt kérni Egyesületünk e-mail címén lehet!

Grátisz oltva, ivartalanítva, chippel ellátva és szívféregre szűrten fogadható örökbe, benti tartással.

Sorszám
2020/295
Fajta
tacskó keverék
Nem
Kan
Méret
Kicsi
Született
2015.10.01.
Kor
Középkorú (6-10)
Származási hely
civil állatvédő, Budapest
Bekerülés időpontja
2020.10.17.
Gazdi státusz

Örökbefogadnád véglegesen vagy ideiglenesen?
Írj nekünk!
Nem vagy biztos benne?
Tudj meg többet az örökbefogadásról!
Örökbefogadás

Üzenj nekünk!

© 2022 ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram