Csipesz

Csipesz egy közepes termetű szuka. Meseszép, bársony bundájú.
Oreoval együtt egy túrázó férfi társául szegődtek, és napokig járták vele az erdőt. A fiú nem hagyta őket magukra, megoldást keresett nekik, így kerültek mindketten hozzánk.
Csipesz aktív, kedves, nyitott. Az embereket imádja, kunyerálja a simogatást, minden figyelemért hálás, simul a testkontaktért. A lakásban élés alapjait és az alap parancsokat ismeri. Erős, energikus, vidám és tök okos. Kutyás sportokra is alkalmassá tehető.
Sokadik generációs bull mix, bár ez nem süvít azonnal a kinézetéről. Bár a kenneles lét hazavágta, mégis zárt, biztonságos térben egy tündérmackó, ahogy a lakásos korszakában sem voltak vele nagyobb problémák.
Kennelen kívül azonban beszólogat más kutyáknak, a séta kezdetén támadóan viselkedhet, felidegesíti magát. Ez később alábbhagy, és a párhuzamos séták során érdeklődéssé szelidül a begőzöltsége. Kanokkal ( a kezdeti vagánykodás után ) játékos, kompatibilis, szukákkal ez még nem egyértelmű, gyakran inkább még támadó. Dolgozunk vele, új és újabb társakkal hagyjuk összecsiszolódni, ez azonban egy hosszabb folyamat. Ahogy a séták alatt is kiderült, ha kellően le van fárasztva agyi és fizikai téren is, a problémák kioldódnak.
Csipesz inkább egyke lenne, vagy nagyobb termetű kan kutyus mellé ajánljuk, mert elég heves a játékstílusa a csajnak. Szocializációs kutyasulizás evidencia kell, hogy legyen az ő esetében, mind a kutya, mind a gazdik nyugalma, kiegyensúlyozttsága érdekében.
Olyan aktív, határozott ( nem durva, azzal nála sem működik a nevelés ) családot keres, akikkel kirándul, nyüzsöghett, majd este hozzájuk simulva elpihenhet az óriás szívű domina.

Ha segítenétek Csipesz költségeiben, azt megköszönjük:

Eszkuláp Egyesület

Magnet Bank

16200223-10054165

"Csipesz"

PayPal: eszkulap2016@gmail.com

IBAN: HU 45 1620 0223 1005 4165 0000 0000

BIC: HBWEHUHB

Ideiglenes befogadókra is nagy szükségünk van. Jelentkezni, bővebb információt kérni Egyesületünk e-mail címén lehet!

Csipesz oltva, ivartalanítva, chippel ellátva és szívféregre szűrten fogadható örökbe, benti tartással.

Sorszám
2020/392
Fajta
keverék
Nem
Szuka
Méret
Közepes
Született
2019.04.01.
Kor
Fiatal (0-5)
Származási hely
talált, Bocskaikert
Bekerülés időpontja
2020.12.24.
Gazdi státusz

Örökbefogadnád véglegesen vagy ideiglenesen?
Írj nekünk!
Nem vagy biztos benne?
Tudj meg többet az örökbefogadásról!
Örökbefogadás

Üzenj nekünk!

© 2022 ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram