Buksi115

Buksi115 egy kompakt kiskutya, 4 éves, keverék kan.
Rehabilitációra van szüksége. Ma már elveszi a falatot kézből akkor is, ha a kennelben van az ember, és pánik nélkül hajlandó elhaladni mögöttünk.
Nagyon sokáig kóborként élt egy településen, csapdával fogták be. Aztán rehabilitációs bentlakásosban volt, egész szépen haladt amúgy. Mi is láttuk ott. Akik az elejétől figyelték, úgy gondolták, jobb, ha magukhoz veszik. Szép gondolat, csak egy félelmi agressziós + szocializáció hiányos kutyát nem egyszerű gondozni. Buksi a kennel ajtó nyitásánál megpróbált kisurranni, utána nyúltak és... Hát harapott. Ennek pedig egyenesági következménye, hogy ment is vissza a balettbe...
Onnan, a régi szervezettől kértek segítséget, mert megtorpantak Bukis rehabilitációjában. Mi meg ismertük őt, és fogadtuk.
Buksi115 harap. Félelemből, önvédelemből, megelőzésből. Elég érthetően mondja, hogy hagyjuk békén. Pedig régen szeretett sétálni. Egyszer majd megint fog.
Foglalkozunk vele, szépen stabilizáljuk a helyes viselkedésformákat, építjük a bizalmát. A rehabilitációs munka időigényes, nem is stresszmentes, viszont nem ér bántódás egy kutyát sem közben.

Igen, a fojtót úgy lasszózzuk rá, mert ezt a kutyát továbbra sem lehet megérinteni, viszont ez a művelet már nem küzdelmes a legkisebb mértékben sem, ugyanis Buksi szeret sétálni. Tud is. Nem mi tanítottuk neki. Ha csak megyünk mellette, nincs vele gond, párszor megpróbál kitörni ugyan, de ez csak a szabadulási kísérleteinek a része. Kinn pisil és kakil, szimatolgat, a farka felfelé áll. Nem görnyed, nem kúszik. Viszont az ember és az emberi kéz különösen rettegéssel tölti el. Valami brutális trauma érhette őt, mert nem hiányos szocializáció az oka. Valaki módszeresen és rendszeresen bánthatta őt - valószínűleg láncos kutyaként. A maga módján az ismerőseivel próbál kapcsolatba lépni a kennelen belül is. Rendszeresen úgy halad el, hogy a lábunkhoz ér. Ha olyanja van, vádlin is böki az embert. Ha nincs direkt szemkontaktus, szemlélgeti a vele egy légtérben tartózkodót. De a kéz az maga a rettenet. Mi ugyan nem a lassú megközelítéssel dolgozunk, de B115 nem lesz gyors rehabilitáció.

Közben jöhet a drukk Buksinak, hogy végre megtalálja és megélje saját belső békéjét, a félelem nélküli életet.

Ha segítenétek Buksi115 költségeiben, azt megköszönjük:

Eszkuláp Egyesület

Magnet Bank

16200223-10054165

"Buksi115"

PayPal: eszkulap2016@gmail.com

IBAN: HU 45 1620 0223 1005 4165 0000 0000

BIC: HBWEHUHB

Ideiglenes befogadókra is nagy szükségünk van. Jelentkezni, bővebb információt kérni Egyesületünk e-mail címén lehet!

Buksi115 oltva, ivartalanítva, chippel ellátva és szívféregre szűrten fogadható örökbe, benti tartással.

Sorszám
2022/115
Fajta
keverék
Nem
Kan
Méret
Kicsi
Született
2018.01.01.
Kor
Fiatal (0-5)
Származási hely
Mancs a kézben Alapítvány, Kiskunhalas
Bekerülés időpontja
2022.04.23.
Gazdi státusz

Örökbefogadnád véglegesen vagy ideiglenesen?
Írj nekünk!
Nem vagy biztos benne?
Tudj meg többet az örökbefogadásról!
Örökbefogadás

Üzenj nekünk!

Please activate your license to enable all features and receive new updates.

© 2022 ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram