Porcica
Porcicának Püspökladányból kértek segítséget. Balesetet szenvedett, szerencséjére azonban nem látszik semmi komoly probléma. Azért kivizsgáltatjuk. Nem mellesleg ő ránézésre is egy helyeske szuka kutyus, yorkie is lehetett a felmenői között. Fiatal, alig egy éves. És igen, a természete is ultracuki. Szerencsére ezen az egészségügyi problémája sem változtat, mindent türelemmel visel.

Porcicánál tapasztaltunk olyan rövidebb időszakokat, amikor a mozgása koordinálatlan volt. Néhány perces remegés, néha mozdulatlan álldogálás, távolba mélázó tekintettel. Kicsit olyan ez, mintha ‘ rohamozna ‘ , könnyen enyhébb epilepsziás rohamnak lehet nézni. Nem az.

Az ataxiának különféle okai lehetnek. Amit ki lehet zárni, az az agyi érintettség. Porcicát is kivizsgáltattuk, az MRi vizsgálat is negatív eredményt hozott. Mivel ő egy fiatal kutyus, így feltételezhető a genetikai háttér az ataxia mögött. A tünetek felbukkanásának gyakorisága csökkenthető, intenzitásukat le lehet szorítani, ám a betegséggel együtt kell élni. Az ataxiás állatok mindig fokozottabb figyelmet igényelnek, kimondottan sportkutyák sem igen lesznek. Megfelelő kezeléssel mégis szép, rendezett, élvezhető életet tudnak élni. Az ő esetükben a stresszfaktor minimalizálása is lényeges, tehát egy sok kutyás - panziós életmód nem a legideálisabb Porcicának sem.

Ő most egy hiperkombót kap támogatásul: CBD olajat, Rhodiolát, Milgammát és béta-glükánt szed, plusz Immunovetet és Vetri-DMG-t, ezekre egész jól reagál. Igen, ez meglehetősen költséges.

Porcica állapota ismert. Nem habos, problémák nélküli. Viszont korántsem tragikus. Kezelhető.
És Porcica valóban imádnivaló.

Ezek tudatában keressük az őt szeretni és támogatni kész családját. Reméljük, hogy létezik valahol.

Ha segítenétek Porcica költségeiben, azt megköszönjük:

Eszkuláp Egyesület

Magnet Bank

16200223-10054165

" Porcica "

PayPal: eszkulap2016@gmail.com

IBAN: HU 45 1620 0223 1005 4165 0000 0000

BIC: HBWEHUHB

Ideiglenes befogadókra is nagy szükségünk van. Jelentkezni, bővebb információt kérni Egyesületünk e-mail címén lehet!

Porcica oltva, ivartalanítva, chippel ellátva és szívféregre szűrten fogadható örökbe, benti tartással.

Sorszám

Fajta

Nem

Méret

Született

Kor

Származási hely

Bekerülés időpontja

Gazdi státusz

Örökbefogadnád véglegesen vagy ideiglenesen?
Írj nekünk!
Nem vagy biztos benne?
Tudj meg többet az örökbefogadásról!
Örökbefogadás

Üzenj nekünk!

Please activate your license to enable all features and receive new updates.

© 2022 ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram