Csipesz

  • Név: Csipesz
  • Sorszám: 2020/392
  • Fajta: keverék
  • Nem: szuka
  • Születési idő: 2019.04.01.
  • Származási hely: talált, Bocskaikert
  • Bekerülés időpontja: 2020.12.24.

 

 

Csipesz

Csipesz egy közepes termetű szuka. Meseszép, bársony bundájú. 

Oreoval együtt egy túrázó férfi társául szegődtek, és napokig járták vele az erdőt. A fiú nem hagyta őket magukra, megoldást keresett nekik, így kerültek mindketten hozzánk. 

Csipesz aktív, kedves, nyitott. Az embereket imádja, kunyerálja a simogatást, minden figyelemért hálás, simul a testkontaktért. A lakásban élés alapjait és az alap parancsokat ismeri. Erős, energikus, vidám és tök okos. Kutyás sportokra is alkalmassá tehető. 

Sokadik generációs bull mix, bár ez nem süvít azonnal a kinézetéről. Bár a kenneles lét hazavágta, mégis zárt, biztonságos térben egy tündérmackó, ahogy a lakásos korszakában sem voltak vele nagyobb problémák. 

Kennelen kívül azonban beszólogat más kutyáknak, a séta kezdetén támadóan viselkedhet, felidegesíti magát. Ez később alábbhagy, és a párhuzamos séták során érdeklődéssé szelidül a begőzöltsége. Kanokkal ( a kezdeti vagánykodás után ) játékos, kompatibilis, szukákkal ez még nem egyértelmű, gyakran inkább még támadó. Dolgozunk vele, új és újabb társakkal hagyjuk összecsiszolódni, ez azonban egy hosszabb folyamat. Ahogy a séták alatt is kiderült, ha kellően le van fárasztva agyi és fizikai téren is, a problémák kioldódnak.  

Csipesz inkább egyke lenne, vagy nagyobb termetű kan kutyus mellé ajánljuk, mert elég heves a játékstílusa a csajnak. Szocializációs kutyasulizás evidencia kell, hogy legyen az ő esetében, mind a kutya, mind a gazdik nyugalma, kiegyensúlyozttsága érdekében. 

Olyan aktív, határozott ( nem durva, azzal nála sem működik a nevelés ) családot keres, akikkel kirándul, nyüzsöghett, majd este hozzájuk simulva elpihenhet az óriás szívű domina. 

 

Ideiglenes befogadókra is nagy szükségünk van. Jelentkezni, bővebb információt kérni Egyesületünk e-mail címén lehet!

 

Örökbefogadással kapcsolatos tudnivalók: 
http://eszkulap.hu/index.php/vedenceink/orokbefogadas

 

Érdeklődni az  e-mail címen lehet, egy rövid bemutatkozó levél küldésével.

 

További képek:

Ide kattintva további képeket nézhet meg védencünkről!

Ha van kedvetek és lehetőségetek, csatlakozzatok hozzánk tagként.

Ha van kedvetek és lehetőségetek, csatlakozzatok hozzánk tagként.
Az e-mail címre tudjátok a jelentkezéseteket elküldeni.

Mindenkire számítunk, bárkit szeretettel látunk!

Ha ideiglenes befogadóként, fuvarosként, hirdetési segítőként vagy bármi egyéb módon segítenétek, csatlakozhattok zárt csoportunkhoz is, itt:
https://www.facebook.com/groups/671495233025897/

Köszönjük!

Az oldal tetejére