Mozgalmasan telt működésünk 4. hete is

Gyakorlatilag még igazán kevés feltétel adott ahhoz, hogy érdemben működjünk, hiszen hiába vagyunk jogerősen bejegyzett szervezet, ha az erről szóló pecsétes papír egyszerűen nem bír postai úton megérkezni, így a bankszámla nyitás várat magára. Pedig nagyon kellene gyűjtenünk. De hamarosan fogunk is. Addig pedig megoldjuk így vagy úgy, tagi adományokkal, egyéb segítséggel. Tudtuk, hogy a kezdetek nem lesznek egyszerűek, de vállaltuk, úgyhogy működünk!

Büszkék vagyunk arra is, hogy a Facebook oldalunkat október 1-e óta több, mint 1600-an lájkolták, remélni sem mertük, hogy ennyi embert érünk el ilyen hamar, és hogy ennyien szeretnétek részt venni, legalább megfigyelő szinten az Eszkuláp Egyesület alakulásának történetében. Köszönjük!

thumb mozgalmas 4het 01

Sok minden történt a héten. Megérkezett az egyesület 10. mentett kutyája, Riadólánc. Ő volt az a kutya, akiért eredetileg is mentünk akkor, amikor Surranó és Hadtáp érkezett végül, viszont Riadólánc is előkerült pár napra rá egy kicsit távolabb. Szóltak a katonák, mi pedig nem szerettük volna őt hátrahagyni. Riadólánc lett a neve amiatt, mert a határmentén szolgálóknak kellett a kutyát a megtalálási helyétől addig a határzónáig eljutatni, ahol az egyik segítőnk várta pórázzal, és ahová nekünk is volt engedélyünk belépni. Sikerült, úgyhogy ez a kedves terrier keverék kan megmenekült, ami azért is nagyon jó dolog, mert amellett, hogy a hasán volt egy harapott sérülés, tele volt kullanccsal is, a levertsége pedig nem zárta ki azt, hogy babéziás, így egy Imizol injekcióval kezdte a pályafutását nálunk.

mozgalmas 4het_02

A két másik határmenti mentettünk Surranó és Hadtáp ideiglenes befogadóhoz költöztek. Surranó még a hét elején beköltözött befogadójához, azóta együtt járnak dolgozni, sőt: az Anker't egyik reklámarca is lett, amelyben arra kéri az embereket, hogy szavazzanak az Anker't-re, mint legjobb kutyabarát helyre.

thumb mozgalmas 4het 03

Hadtáp csak a hétvégén költözhetett, ő elsőre még nagyon meg volt szeppenve, folyt a nyála, és morgott a többi kutyára, de hamarosan már ő is szépen be fog illeszkedni, és nem lesz vele sem semmi gond. Nagyon kedves, megfelelni akaró, de félénk kutyalány.

Gazella továbbra is várja az igazit, mivel nagyon kedves, nyitott és kutyákkal is barátságos, ráadásul típusos tacskó keverék, így reméljük, hogy nem is kell olyan sokat már nálunk lennie, és hamarosan beszámolhatunk a gazdisodásáról.

 

mozgalmas 4het_05Eszkimó, a balesetes talált tacskó keverék kan átesett a medence- és csípőműtéten, a hetet még a kórházban töltötte, de a hétvégén neki is sikerült ideiglenes befogadóhoz átköltöznie. Úgy néz ki, hogy használni fogja a lábait, már most három lábon megy, ha feláll, de a negyedik láb is meg fog annyira erősödni, hogy használni tudja. Eszkimó még az eredeti gazdáját keresi, aki a kutya tulajdonjogának igazolásával és a költségek megtérítésével veheti őt át, de jövő héttől felszabadul ez a kedves és alázatos kan kutya, és megnyílik számára annak a lehetősége, hogy egy felelősségteljes és szerető gazdát találhasson.

 

mozgalmas 4het_06

Veterán tacskó keverék anyókánk, a tizenöt éves Lexi néni is orvosnál járt. Esedékes volt az ismétlő kombinált oltása is, de egy teljes vérképet és egy székletvizsgálatot is kértünk neki, mert a kora is indokolja, hogy tudjuk, milyen állapotban vannak a szervei, illetve érkezése óta hasmenéssel küzd, amire a giardia kezelés sem jelentett megnyugtató megoldást. Lexi sajnos nem szobatiszta, így neki kutyapelenkát is gyűjtöttünk, gyűjtünk, reméljük, hogy sikerül megértenie, hogy miért kerülnek elhelyezésre ezek a fehér lapok lakás szerte.

mozgalmas 4het_07

Kis bohócunk, Evetke látogatókat fogadott, de ő nem gondolta úgy, hogy könnyen adja magát, úgyhogy amellett, hogy megugatta az érkezőket, nem volt hajlandó a közelükbe se menni. Szerencsére nem riasztotta el az érdeklődőit, akik hamarosan egy közös séta során igyekeznek majd meggyőzni arról, hogy ők is jó emberek, és hogy Evetkének nincs mitől tartania. Reméljük, hogy a látogatások végül Evetke gazdisodását hozzák.

Gazdikereső kutyáinkról az e-mail címen lehet érdeklődni, illetve folyamatosan keressük azokat az önkénteseket, akik szívesen lennének egy-egy védencünk ideiglenes befogadói. Frissen alakult szervezetként sok kutya után nem tudunk panziót fizetni, de ha vannak átmeneti gondozást vállaló családjaink, a megmenthető kutyák száma is emelkedhet. Megköszönjük, ha csatlakoztok csapatunkhoz!

Az oldal tetejére