Aki három hete működik a semmiből, az már tud valamit, nem?

A harmadik működési hetünk sem telt eseménymentesen. Ugyan az egyesület bejegyzése szeptember végén jogerőre kellett, hogy emelkedjen, az erről való hivatalos értesítés postai változata még nem érkezett meg. A rosszabb hír, hogy az adószámot sem adhatta így ki a NAV, enélkül pedig nem lehet bankszámlát nyitni. A szabályozási környezet valószínűleg nem a napi, operatív munkát végző civil szervezetekre lett kitalálva, hiszen nekünk ezek a napok ténylegesen számítanak.

Azért reménykedünk, hogy a kezdeti adminisztrációs nehézségeken hamarosan túl is leszünk, és megoszthatjuk veletek az adománygyűjtéshez szükséges adatainkat.

Gazella és Guriga az érkezésüket követően átestek egy bolhamentesítésen és egy alapos fürdésen, majd felkeresték az állatorvost, hogy megnézzük, milyen állapotban vannak. Gazella testén több korábbi sérülés nyoma látható, a hasán is van egy varrat, de nem tűnik ivartalanítottnak, illetve egy szakított sebe biztosan varrva volt. Guriga méhében elhalt, felszívódásban lévő magzatokat mutatott az ultrahang... A legjobb döntés volt, hogy elhoztuk őket, nem csak azért, mert az út, amelyre kijártak, életveszélyes volt számukra, hanem azért is, mert Guriga nem élte volna túl ebben az állapotban.

Egy másik kutyánkra jelentkezett ugyan, de ha minden jól alakul, a Gaz lányok közül az egyiket fogja örökbefogadni egy orvostanhallgató. Nem akarjuk elkiabálni, de ha Guriga dolgai jól alakulnak, ők lehet a szerencsés. Azért még csak csendben mondjuk!

thumb 3hete 02

Evetke a héten elhagyhatta a kennelsort, szerencséjére egy sokat otthon levő, a kutyákkal sok időt töltő család vállalta őt átmenetileg magához. Kicsit féltünk, hogy veszi majd ez a tündéri pöttöm az akadályokat, de Evetke várakozáson felül teljesített: szobatiszta, a lakásban szépen viselkedik, örömmel sétál, mindenkivel kedves, bár a férfiaktó elsőre azért tart. Más kutyákkal jó a viszonya, és rendeltetésszerűen használja a kanapét is. Azt kell mondanunk, hogy készen áll a gazdisodásra, úgyhogy már csak ki kell várnunk, hogy valaki jelentkezzen is érte.

thumb 3hete 03

A gyömrői Kutyamentsvár kért segítséget egy, a hátsó lábait nem használó tacskó keveréknek. A szívünk is megállt, hiszen a szervezet névadója, Eszkuláp is ettől a szervezettől került annak idején orvoshoz, az ő tünetei is hasonlóak voltak. A kiskutya tőlünk az Eszkimó nevet kapta, jelenleg a Primavet Állatkórházban van, egy komoly műtét vár rá. A röntgen gerincérintettséget nem mutatott, de a rázott gerincvelői sérülés nem volt kizárható, viszont a csípőjét helyre kell tenni. Eszkimónak ideiglenes befogadót is keresünk!

muv ter_03

Az egyik, a határmentén szolgáló rendőröket és katonákat támogató Facebook oldalon - https://www.facebook.com/ittvagyunkveletek/ - olvastunk kóbor kutyákról, akik a műveleti területen csapódtak oda az ott jelenlévő emberekhez, viszont ott nem voltak sem jó helyen, sem valódi biztonságban. Úgy döntöttünk, hogy kettő kutyának esélyt adunk a bácsalmási kóborkákból. Végül valóban két kutya is érkezett, de az egyikük nem az volt, akit terveztünk, hanem egy félénk, de barátságos, épp a helyszínen lévő tacskó keverék szuka, akit Hadtápnak neveztünk el.

3hete 04

A másik kis feketeség viszont valóban a képeken is szereplő, kedves kis kanocska volt, ő Surranó néven lett eszkulápos csapattag. Surranónak szerencséje van, mert néhány napon beül ideiglenes befogadóhoz költözhet, Hadtápnak viszont gőzerővel keressük azt az átmeneti családot, ahol megismerhetné a lakásban élés szabályait, ahol lábadozhatna majd az ivartalanítását követően.

3hete 05

A múlt héten érkezett Inda kirándulni ment az átmeneti családja nagylányával, akivel megmászták a szentendrei Vörös-követ, majd az iskolai közösségi kertben dolgozgattak. Inda a félénksége ellenére is nagyon élvezte a kirándulást, sokat jelent számára az emberi közelség és a közös tevékenységek is.

Ahogy olvashatjátok, sok-sok mindenben lehet segíteni a munkánkat. Aki csak anyagilag fog tudni beszállni, az tegye egyelőre a fiók mélyére a nekünk szánt forintokat, amint lesz bankszámlaszámunk, megosztjuk veletek, viszont tárgyi adományokkal, fuvarozással, ideiglenes befogadással már most is segíthettek, de az örökbefogadóknak is nagyon örülünk. Lépjetek velünk kapcsolatban a Facebook oldalunkon - https://www.facebook.com/eszkulapegyesulet/ - vagy az e-mail címünkön.

Az oldal tetejére