Szia november, jó, hogy jöttél!

Hat héttel ezelőtt kezdődött a kaland, akkor indult nyilvánosan az Eszkuláp Egyesület élete. Akkor is leírtuk, de most, hogy a halottainkról emlékezünk, újra megtesszük. Az egyesület névadója az egyesület elnökének örökbefogadott, kerekesszékes kutyája volt. Eszkuláp az orvosi maximum fél év kínszenvedés helyett öt és fél év boldog és kiegyensúlyozott életet kapott, de a környezete is rengeteget tanult tőle.

Bővebben...:

Halál és furcsaságok működésünk ötödik hetében

Van olyan, amikor az ember elkésik. Szörnyű átélni, szörnyen nehéz feldolgozni, de ettől még a tény tény marad: nem mindig sikerül időben elhozni egy-egy kutyát ahhoz, hogy valóban esélyt tudjunk neki adni. Barackot a fehérgyarmati gyepmesteri telepről hoztuk el egy héttel az "S.O.S. holnap elaltatják" felhívás után, melyet egy másik szervezet osztott meg. Nem tudtunk tovább várni, mert láttuk a friss képeken, hogy a kutya egyre soványabb annak ellenére, hogy magas vemhes.

Bővebben...:

Eltárgyiasult állattartás

Rengeteg az utcán, gyepmesteri telepen és menhelyen lévő kutya. Ez egy olyan tény, amellyel vitatkozni sem lehet, nem is érdemes, mint ahogy arról sem, hogy mindig így volt-e, és csak az Internet és okostelefonok adta lehetőségek mutatnak rá egyre jobban olyan dolgokra is, amelyek régen rejtve maradtak a szélesebb publikum számára, vagy a valóságban nem javul a helyzet, és egyre kevésbé vagyunk képesek elköteleződni, egyre inkább tárgyként tekintünk a velünk élő állatokra. Lehet, hogy a kötődési képességünk azáltal, hogy gépek vezérlik és határozzák meg az életünket, eltompul, elveszik?

Bővebben...:

Mozgalmasan telt működésünk 4. hete is

Gyakorlatilag még igazán kevés feltétel adott ahhoz, hogy érdemben működjünk, hiszen hiába vagyunk jogerősen bejegyzett szervezet, ha az erről szóló pecsétes papír egyszerűen nem bír postai úton megérkezni, így a bankszámla nyitás várat magára. Pedig nagyon kellene gyűjtenünk. De hamarosan fogunk is. Addig pedig megoldjuk így vagy úgy, tagi adományokkal, egyéb segítséggel. Tudtuk, hogy a kezdetek nem lesznek egyszerűek, de vállaltuk, úgyhogy működünk!

Bővebben...:
Az oldal tetejére