Valentin projekt

Kezdjük az elején: nem, Valentin nem a gazdira váró állatok védőszentje, de most egy kicsit mégis.

A Valentin vagy Bálint nap kicsit Janus-arcú ünnep Magyarországon. Vannak, akik Amerika utánzó majomkodásnak tartják, míg mások örömmel készítik a meglepetést szerelmük, partnerük számára ezen a napon, hiszen a szerelmesek ünnepéről van szó. A szerelem viszont ezernyi giccses vackot csatolt a témához, amelyek közül a csillogós lufi ráadásul környezetszennyező is. Az alkohol meg: igen, a statisztikák élén járunk alkoholfogyasztásban, a Valentin nap nem lesz különleges, ha iszunk. Lehet, hogy akkor lenne inkább az, ha ezen a napon nem tennénk - már, ha az átlagot tekintjük, merthogy vannak, akik helyettünk is isznak. A csoki hízlal. A vacsora egy egyszerű kiadásnak tűnik a meghívó fél szempontjából, de a nőknek ez egy komplex feladat: új cipő, új ruha, új kistáska, ami passzol az előző kettőhöz, fodrász, smink, új parfüm... Ezernyi járulékos költség. Szóval ahogy minden mást, ezt is túl tudjuk tolni.

Erre jött Demény, a kötsög, és az arcunkba vágta mindezt azzal, hogy egyébként kérhetnénk kutyaéletet vagy töpit is az önzetlenség jegyében erre a napra, és akkor tök jó, mert tettünk valami jót, meg kaptunk is, meg nem is kell új ruha, csokink meg úgyis van dugiban a munkahelyi asztal fiókjában, szóval ilyesmi. Aki utal az Eszkuláp Egyesületnek Valentin megjegyzéssel február 14-ig, ami bónuszban a gazdasági vezetőnk, Klári szülinapja, szóval tökre örülni fog, hogy ott végetér a listázási, ellenőrzési feladata szülinapi ajándékként, az egy kutyaélet megmentéséhez járul hozzá. A franc se gondolta, hogy a kutyaélet ennyire Bálint napi bonbon, hogy így rákaptok!

Bővebben...:

Szia november, jó, hogy jöttél!

Hat héttel ezelőtt kezdődött a kaland, akkor indult nyilvánosan az Eszkuláp Egyesület élete. Akkor is leírtuk, de most, hogy a halottainkról emlékezünk, újra megtesszük. Az egyesület névadója az egyesület elnökének örökbefogadott, kerekesszékes kutyája volt. Eszkuláp az orvosi maximum fél év kínszenvedés helyett öt és fél év boldog és kiegyensúlyozott életet kapott, de a környezete is rengeteget tanult tőle.

Bővebben...:

Halál és furcsaságok működésünk ötödik hetében

Van olyan, amikor az ember elkésik. Szörnyű átélni, szörnyen nehéz feldolgozni, de ettől még a tény tény marad: nem mindig sikerül időben elhozni egy-egy kutyát ahhoz, hogy valóban esélyt tudjunk neki adni. Barackot a fehérgyarmati gyepmesteri telepről hoztuk el egy héttel az "S.O.S. holnap elaltatják" felhívás után, melyet egy másik szervezet osztott meg. Nem tudtunk tovább várni, mert láttuk a friss képeken, hogy a kutya egyre soványabb annak ellenére, hogy magas vemhes.

Bővebben...:

Eltárgyiasult állattartás

Rengeteg az utcán, gyepmesteri telepen és menhelyen lévő kutya. Ez egy olyan tény, amellyel vitatkozni sem lehet, nem is érdemes, mint ahogy arról sem, hogy mindig így volt-e, és csak az Internet és okostelefonok adta lehetőségek mutatnak rá egyre jobban olyan dolgokra is, amelyek régen rejtve maradtak a szélesebb publikum számára, vagy a valóságban nem javul a helyzet, és egyre kevésbé vagyunk képesek elköteleződni, egyre inkább tárgyként tekintünk a velünk élő állatokra. Lehet, hogy a kötődési képességünk azáltal, hogy gépek vezérlik és határozzák meg az életünket, eltompul, elveszik?

Bővebben...:
Az oldal tetejére